Statistika: noored koguvad raha meelerahufondi ja reisimise jaoks

31.07.2024

LHV Kogumiskonto statistika näitab, et valdav osa noortest kogub raha meelerahufondi, reisimise või investeerimise jaoks. Vanuses 18-25 on noorte määratud eesmärkide mediaansummaks 2000€.

LHV uuris jaanuaris turule tulnud Kogumiskonto statistikast noorte kogumisharjumuste ja -eesmärkide kohta. Statistikast selgus, et alla 18-aastaste noorte mediaaneesmärk jääb 1000€ juurde ning 18 kuni 25-aastaste noorte puhul 2000€ juurde.

LHV noortesegmendi valdkonnajuhi Laura Raudsepa sõnul on näha, et noored on oma rahaliste eesmärkide täitmises sihikindlad. „Näiteks vanuses 18-25 olevate noorte puhul näeme, et nende Kogumiskontodele igakuiselt laekuvate summade mediaan on veidi üle 100 euro. Alla 18-aastaste noorte Kogumiskontode puhul on igakuine lisanduv mediaansumma 25 eurot. Arvestades, et selles vanuses on noored tihtipeale alles õppimas või oma kärjääriteekonna alguses, on säästmisharjumuse tekitamine väga oluline – see loob hea vundamendi edaspidistele finantsharjumustele,” sõnas Raudsepp.

Samuti on Kogumiskontot kasutavate noorte seas populaarne Mikrokogumise lahendus. „Näeme, et 18 kuni 25-aastastest noortest kasutab 50% Mikrokogumist, et enda kogumisteekonda veelgi kiirendada. Kuni 18-aastaste noorte seas on sama näitaja 38%.

Automaatne kogumine on üks paremaid viise enda säästmisteekonna märkamatuks kiirendamiseks – kes senti korjab, jõuab ka eurodeni,” sõnas Raudsepp.

Kuni 18-aastaste noorte seas on kõige populaarsemad eesmärgid meelerahufondi kogumine ja investeerimine. Kõige vähem populaarsed eesmärgid puudutavad selles vanuserühmas tervist, tähistamist ja kodu.

Noorte seas, kes on vanuses 18-25, on kõige populaarsemad eesmärgid meelerahufondi kogumine ja reisimine. Vähempopulaarsed on selles vanuserühmas tähistamist, tervist ja elektroonikat puudutavad eesmärgid.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus ja LHV Bank Limited. Grupi ettevõtetes töötab üle 1100 inimese. LHV pangateenuseid kasutab juuni lõpu seisuga 433 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 118 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 168 000 klienti. Groupi tütarettevõte LHV Bank omab Ühendkuningriigi pangalitsentsi ning pakub pangateenuseid rahvusvahelistele finantstehnoloogia ettevõtetele ja laenusid väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Vaata kõiki uudiseid