LHV avas uueks õppeaastaks õppelaenu taotluste vastuvõtu

19.08.2024

LHV-s avati õppelaenu taotluste vastuvõtmine uueks õppeperioodiks. LHV pakub jätkuvalt õppelaenu võtmiseks turu parimaid tingimusi: intress 1,95% pluss kuue kuu euribor ning maksimaalne laenusumma on 3000 eurot õppeaastas.

Õppelaen on toode, mis aitab tudengil katta erinevad õpingutega seotud väljaminekud alates elamiskuludest ja lõpetades õppemaksuga nii Eestis kui välismaal.

LHV eraisikute finantseerimise juhi Catlin Vatseli sõnul on haridus üks tähtsamaid investeeringuid inimese elus. „Soovime pakkuda õppuritele vabadust keskenduda koolile, ilma et rahaasjad sealjuures muret valmistaksid. Eelmisel sügisel nägime, et huvi õppelaenu vastu on väga suur: LHV-le laekus rekordarv taotlusi ja võrreldes 2021. aasta sügisega oli väljastatud õppelaenude arv ligi kümnekordistunud. Seetõttu oleme kasutanud võimalust pakkuda turu parimaid tingimusi ka sel aastal. Õppelaenu intress on LHV-s 1,95% pluss 6 kuu euribor. Lisaks piisab laenu võtmisel ühest käendajast ning maksimaalne laenusumma on kuni 3000 eurot õppeaastas,“ selgitab Vatsel.

Intressi euriboriga sidumine tähendab, et täna kujuneks intressiks 1,95% + 3,4% ehk kokku 5,35%. Kui euribori tõttu ületab õppelaenu koguintress aga 5%, nagu praegusel ajal, maksab ülejäänud osa riik ehk kliendi jaoks on laenu maksimaalne intress 5%. Pank vaatab euribori üle iga poole aasta tagant ning selle muutus kajastub ka laenumakses. Õpingute ajal tasub õppur vaid intressimakset, mille pank võtab kontolt maha automaatselt kord aastas novembris.

Õppelaenu põhiosa tagasimaksmine algab hiljemalt siis, kui on möödunud 12–18 kuud õppeasutuse lõpetamisest, välja arvatud juhul, kui õppur on läinud selle aja jooksul edasi õppima. Tagasimaksegraafik koostatakse perioodiks, mis on võrdne kahekordse nominaalse õppeajaga ehk 3-aastase õppeperioodi puhul on tagasimakseperiood 6 aastat. Õppelaenu taotluste vastuvõtmine on LHV-s juba avatud. Lepinguid saab sõlmida alates 1. septembrist ning laenusumma kantakse üle alates 15. septembrist.

LHV-s saab õppelaenu taotleda mugavalt mobiiliäpis või internetipangas. Taotlemiseks piisab ühest käendajast, kes peab olema vähemalt 18-aastane ja tema sissetulekust peab piisama nii olemasolevate kui ka käendatava laenukohustuse teenindamiseks. Nii lepingu sõlmimine kui ka laenu enneaegne tagastamine on tasuta. Ka kehtiva õppelaenu ületoomisel on protsess sama – alustada tuleb taotluse täitmisest.

LHV Noortepanga kliendile on pea kõik igapäevapanganduse teenused tasuta, lisaks kaasnevad tasuta pangakaardiga erinevad soodustused ning ostukindlustus. Kuni 26-aastaseks saamiseni on LHVs Kasvukonto avamine ja haldus tasuta, et lihtsustada noorte esimesi samme investeerimismaailmas.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus ja LHV Bank Limited. Grupi ettevõtetes töötab üle 1100 inimese. LHV pangateenuseid kasutab juuli lõpu seisuga 437 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 118 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 167 000 klienti. Groupi tütarettevõte LHV Bank omab Ühendkuningriigi pangalitsentsi ning pakub pangateenuseid rahvusvahelistele finantstehnoloogia ettevõtetele ja laenusid väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Vaata kõiki uudiseid