LHV mobiiliäpis ja internetipangas saab nüüd biomeetriaga makseid kinnitada

02.09.2024

Nüüdsest saab lisaks Apple’i seadmetele kinnitada LHV mobiiliäpis biomeetriaga makseid ka Android seadmetes. Samuti saab biomeetrialahendusi kasutada maksete kinnitamiseks LHV internetipangas.

Biomeetria abil saab LHV mobiiliäppi ja internetipanka lihtsalt ja kiirelt sisse logida ning seal makseid kinnitada: piisab vaid sõrmejälje- või näotuvastusest.

Biomeetriaga saab kinnitada kuni 250-euroseid makseid ja kuni 10 makset järjest. Pärast 10. makset tuleb järgnev makse kinnitada Smart-ID, mobiil-ID, ID-kaardi või PIN-kalkulaatoriga. Biomeetriaga ei saa kinnitada pangalingi makseid, e-arve makseid ega ootel makseid.

Biomeetria kasutamiseks mobiiliäpis tuleb lubada sõrmejälje- või näotuvastus oma nutiseadme seadetes ning LHV äpis. Selleks tuleb avada LHV äpi menüüs Seaded → Sisselogimine. iOS seadme puhul tuleb lülitada sisse ”Luba Face ID” või “Luba Touch ID”, Androidi seadmes ”Luba biomeetria”. Seejärel tuleb sisestada PIN2 ja kontrollkood, mille saab tellida SMSi või e-kirja teel.

Biomeetriaga internetipanka sisenemiseks peab mobiiliäpis olema lubatud biomeetriline sisselogimine. Internetipanka sisenemiseks tuleb esmalt sisestada oma kasutajanimi ja isikukood. Seejärel tuleb võrrelda veebilehel näidatud kontrollkoodi selle koodiga, mis saadetakse LHV äppi. Juhul, kui koodid on samad, siis tuleb äpis kinnitada, et lubad internetipanka sisenemise.

Biomeetria võib olla aktiveeritud mitmes seadmes korraga. Soovitame lubada tõuketeavitused (ingl.k. push notification), et internetipanka biomeetriaga sisenemise korral oleks äpi avamine võimalikult mugav.

Vaata kõiki uudiseid