Algas LHV uue peakontori ehitus

07.10.2024

LHV Groupi uus peakontor Tallinnas tuleb senise kontori CityPlaza hoone kõrvale. Parimat klienditeenindust võimaldava ja nüüdisaegset töökeskkonda pakkuva 27-korruselise büroohoone ehitus Tartu mnt 1 krundil on alanud.

LHV Group sõlmis hoone arendajaga Estconde Invest rendilepingu juulis. Uue peakontori ehitus on kiirelt kasvava LHV jaoks oluline, et alates 2028. aasta kevadest tegutseda uues hoones ja pakkuda klientidele senisest mugavamaid, aga ka rohkem personaliseeritud lahendusi.

„Meie eesmärk on luua moodsad ja mugavad kliendialad, kus pakkuda klientidele jätkuvalt parimat teenindust. Saame kaasa rääkida hoone valmimise ajal, seega rakendada uuenduslikke lahendusi, mis võimaldaks kliendil saada vajalikku tuge kiirelt ja efektiivselt. Samuti saab jätkata kasvamist LHV klientidele mõeldud investeerimis- ja majandusalase kirjanduse raamatukogu,“ tutvustas LHV personalijuht Age Leedo.

Samas märkis Leedo, et uue hoone pika ehitusperioodi ajal võib esineda klientide teenindamisel ka ebamugavusi, kuna hoonele ligipääs saab olema osaliselt piiratud ning olenevalt ehitustöödest võib ka panga teenindussaali kosta müra. Pank on sellega arvestanud ja võtab kasutusele abinõusid, et klientidel oleks ka ehituse ajal mugav LHV Kliendikontorit külastada.

Uus hoone on aga ka LHV töötajate jaoks vajalik. „Meie inimesed peavad uutes ruumides saama nautida nüüdisaegseid töötingimusi. Eesmärk on pakkuda inspireerivat ja ergonoomilist keskkonda, kus on ruumi nii avatud kontorilahendustele kui ka privaatsetele tööaladele. Töötajatele plaanime pakkuda lõõgastumisalasid, mis aitavad hoida füüsilist ja vaimset heaolu tasakaalus,“ lisas Leedo.

Kolimine Tartu mnt 1 kõrghoonesse annab LHV-le võimaluse luua nii klientidele kui töötajatele inspireeriva ja uuendusliku keskkonna. Juba enne ehitust on paigas, et hoone valmib vastavalt rahvusvahelise jätkusuutlikkuse standardi BREEAM Excellent taseme nõuetele.

Hoone ehitab Merko Ehitus. Tööde kestus on 40 kuud. Uues LHV majas saab olema 27 maapealset ja 2 maa-alust korrust. Kvartalisse lisandub 21 000 ruutmeetrit uut büroo- ja äripinda. Tegemist on A klassi büroohoonega, mille juurde käib kogu vajalik infrastruktuur.


LHV Groupi uus peakontor Tallinnas


LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus ja LHV Bank Limited. Grupi ettevõtetes töötab üle 1100 inimese. LHV pangateenuseid kasutab augusti lõpu seisuga 441 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 118 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 168 000 klienti. Groupi tütarettevõte LHV Bank omab Ühendkuningriigi pangalitsentsi ning pakub pangateenuseid rahvusvahelistele finantstehnoloogia ettevõtetele ja laenusid väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Vaata kõiki uudiseid