LHV Pank emiteeris 250 miljoni euro väärtuses pandikirju intressimääraga 3,09% aastas

11.10.2024

AS LHV Pank emiteeris 250 miljoni euro väärtuses neljaaastase tähtajaga pandivõlakirju. Finantseerimisallikate mitmekesistamise eesmärgil emiteeritavad pandikirjad noteeritakse Dublini börsil.

Eesti kodulaenudega tagatud pandivõlakirjad müüdi Euroopa institutsionaalsetele investoritele. Pakkumisel osales 32 institutsionaalset investorit ja pakkumise maht märgiti kahekordselt täis. Märkimisavaldustest 25% pärines keskpankadelt ja rahvusvahelistelt institutsioonidelt, 25% Saksamaa ja Austria institutsionaalsetelt investoritelt, 40% Põhjala riikidest ning 10% muude riikide institutsionaalsetelt investoritelt. Pandikirju emiteeriti marginaaliga 67 baaspunkti üle mid-swap määra. Kokku kujunes pandikirjade intressiks 3,09%. Pandikirjad noteeritakse Dublini börsil eeldatavalt nädala jooksul. Pandikirjade oodatav reiting Moody’s Investors Service Ltd poolt on Aa1.

"Meil on hea meel, et meie pandivõlakirjade taaskordne emissioon sai investorite seas hea vastuvõtu osaliseks. Mahus 250 miljonit eurot pandikirjade välja andmine toimus olemasoleva pandikirjade programmi alusel, nagu ka LHV Panga varasemad pandikirjade emissioonid. Pandikirjad pakuvad LHV Pangale stabiilset ja pikemaajalist finantseeringut ja mitmekesisemat rahastusstruktuuri. Ühtlasi võimaldab stabiilne finantseering pikemas vaates pakkuda ka meie laenuklientidele soodsamaid laenutingimusi," kommenteeris LHV Treasury juht Juhan Peet.

"LHV jaoks oli tegemist sel aastal juba teise emissiooniga rahvusvahelistel kapitaliturgudel. Suur huvi meie pakkumise vastu näitab investorite usaldust LHV, Eesti majanduskeskkonna ja ühtlasi ka siinse kodulaenuturu vastu. Pandikirjade Aa1 krediidireiting Moody’s Investors Service’i poolt kinnitab, et LHV pandikirjad on kõrge kvaliteediga ja väga madala krediidiriskiga. Plaanime kasutada pandikirjade kaudu raha kaasamise võimalust ka tulevikus," lisas Peet.

LHV eraisikute finantseerimise juhi Catlin Vatseli sõnul on hetkel LHV kodulaenul hoog sees. „Kuna meil on suur huvi Eesti inimeste kodusoetamist finantseerida ja pakume paindlikke tingimusi hea intressiga, siis on LHV kodulaenuportfell tänavu jõudsalt kasvanud. Suvekuudel on iga neljas kodulaen võetud LHV-st, Kodulaenud on väga pika tähtajaga ja pandikirjad finantseerimisallikana võimaldavad meil samal kursil jätkata,“ kommenteeris Vatsel.

LHV Pank on kodulaene väljastanud alates 2016. aastast. Euroopa Keskpank andis LHV Pangale Eesti Finantsinspektsiooni ettepanekul pandivõlakirjade väljastamise loa 2020 aastal.

Pandikirjade info on kättesaadav: https://investor.lhv.ee/pandikirjad/.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus ja LHV Bank Limited. Grupi ettevõtetes töötab üle 1100 inimese. LHV pangateenuseid kasutab augusti lõpu seisuga 441 000 klienti, LHV hallatavatel pensionifondidel on 118 000 aktiivset klienti ja LHV Kindlustusega on kaitstud 168 000 klienti. Groupi tütarettevõte LHV Bank omab Ühendkuningriigi pangalitsentsi ning pakub pangateenuseid rahvusvahelistele finantstehnoloogia ettevõtetele ja laenusid väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Vaata kõiki uudiseid